Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - Dodelijk ongeval in verband met Loosdrechtse straatrace
 

Dodelijk ongeval in verband met Loosdrechtse straatrace

Op 16 maart 2016 raakte de 19-jarige Fleur zwaargewond in Loosdrecht nadat haar auto vol in de flank werd geraakt door een andere auto. De bestuurder van deze andere auto zou volgens getuigen op het moment van het ongeval verwikkeld zijn geweest in een straatrace met zijn zoon, die achter hem reed. Ruim twee weken na de aanrijding is Fleur in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Arlette Schijns staat de moeder en zus van Fleur bij in de strafprocedure tegen de bestuurder en bij het verhalen van de schade. De rechtbank heeft de bestuurders bij vonnis van 17 november 2017 strafrechtelijk veroordeeld. De vader heeft vier jaar gevangenisstraf gekregen en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vijf jaar. De zoon heeft 100 uur taakstraf gekregen en ook een ontzegging van de rijbevoegdheid.

Zowel het Openbaar Ministerie als de vader en zoon hebben hoger beroep ingesteld tegen het vonnis. Het hof heeft bij tussenarrest van 9 augustus 2018 de onderzoekswensen van vader en zoon afgewezen, zie ook https://www.ad.nl/binnenland/daders-straatrace-loosdrecht-br-vangen-bot-bij-hof~a15c5a4d/. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep heeft plaatsgevonden op 12 april 2019. De eis van het Openbaar Ministerie was voor de vader in hoger beroep gelijk aan de eerdere veroordeling door de rechtbank. Voor de zoon werd nu een jaar gevangenisstraf geëist en drie jaar rijontzegging. 

Op 26 april 2019 heeft het hof uitspraak gedaan. Het hof meent dat geen sprake is van roekeloos rijgedrag, en ook niet van medeplegen door de zoon van dood door schuld. Wel hebben vader en zoon buitengewoon onvoorzichtig gereden. Opvallend is dat de straffen nagenoeg gelijk zijn gebleven aan de eerder opgelegde straf: de vader heeft drie jaar gevangenisstraf gekregen en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor vier jaar. De zoon heeft 100 uur taakstraf gekregen en een ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar. Zie ook: https://www.telegraaf.nl/nieuws/3501020/3-jaar-cel-voor-dodelijk-ongeval-loosdrecht

Voor meer informatie over deze zaak kunt u contact opnemen met Arlette Schijns via telefoonnummer +31206732199 of via schijns@beeradvocaten.nl.