Beer advocaten

Uitspraak strafzaak tegen voetballer Rai Vloet

Op 3 april 2023 deed de rechtbank Noord-Holland uitspraak in de zaak tegen Rai Vloet, die op 14 november een aanrijding veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp, waarbij een vierjarig jongetje om het leven is gekomen. Ten tijde van het ongeval was Vloet onder invloed van alcohol en reed hij met een snelheid van 193 kilometer per uur, op een plek waar maximaal 130 was toegestaan. De volledige uitspraak van de rechtbank is te raadplegen via deze link

De rechtbank noemt het gedrag van Vloet uiterst onverantwoord en oordeelt dat Vloet zich schuldig heeft gemaakt aan het veroorzaken van een dodelijk ongeluk als gevolg van roekeloosheid, de zwaarste vorm van schuld. De rechtbank erkent dat “de verdachte met zijn handelen een onomkeerbaar verlies en immens leed heeft toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer” en realiseert zich dat “geen enkele straf het verdriet en de pijn dat het overlijden van het slachtoffer heeft veroorzaakt, kan wegnemen”.

De rechtbank legt een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2,5 jaar op en een ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 jaar. Bij de beoordeling weegt de rechtbank onder andere de proceshouding van Vloet mee en de gevolgen die de media-aandacht heeft (gehad) voor zijn voetbalcarrière. Inmiddels is door Vloet hoger beroep ingesteld tegen de uitspraak van de rechtbank. 

Mildred Brun en Arlette Schijns staan de nabestaanden bij in het strafproces.