Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 10.11.2014 | Nabestaanden bijeen in Amsterdam voor MH17-herdenking
 

10.11.2014 | Nabestaanden bijeen in Amsterdam voor MH17-herdenking

Meer dan zestienhonderd nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne komen maandag bijeen voor een herdenking in Amsterdam.

In de RAI staan ze stil bij de dood van de 298 personen die op 17 juli om het leven kwamen toen het toestel van Malaysia Airlines werd neergeschoten.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn erbij. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen wonen de herdenking bij.

De nationale herdenking begint om 13.00 uur en is rechtstreeks op radio en tv te volgen bij de NOS. Nabestaanden spreken tijdens de dienst, die wordt geleid door Maartje van Weegen. De namen van alle slachtoffers worden genoemd. Ook premier Mark Rutte en presentatrice Jacobine Geel nemen het woord.

Verder is er muziek van onder anderen Marco Borsato en het Radio Filharmonisch Orkest en houden de aanwezigen een minuut stilte.

De herdenking is tot stand gekomen in nauw overleg met de nabestaanden. Het thema is geborgenheid en verbinding.

Steun

Malaysia Airlines heeft Nederland bedankt voor de steun na de vliegramp in Oekraïne. "De vele warme reacties vanuit de Nederlandse samenleving hebben ons diep geroerd. Dit heeft ons bijzonder gesterkt in onze vastberadenheid voor de toekomst", schrijft de luchtvaartmaatschappij in een advertentie in De Telegraaf van maandag, de dag van de nationale herdenking.

Malaysia Airlines dankt vooral "alle betrokken Nederlandse overheidsdiensten, al onze partners en de vele vrijwilligers".

De Nederlandse ambassades in het buitenland hangen maandag de vlag halfstok. Het kabinet had gemeenten, provincies en ambassades gevraagd om de vlag halfstok te hangen, zoals bij alle overheidsgebouwen wordt gedaan.

Bron: Nu.nl