Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 19.08.2014 | Medisch Contact: Rouwexperts adviseren artsen MH17-nabestaanden
 

19.08.2014 | Medisch Contact: Rouwexperts adviseren artsen MH17-nabestaanden

Huisartsen en andere hulpverleners die nabestaanden van de MH17-slachtoffers behandelen, kunnen vanaf heden met vragen terecht bij de Expertgroep rouw en verlies IVC Oekraïne. Deze bestaat uit psychiaters en andere deskundigen uit het hele land.

Voor de nabestaanden zelf is het Informatie en Verwijscentrum (IVC) Vliegramp Oekraïne ingericht, waar zij met al hun vragen terechtkunnen en contact kunnen leggen met elkaar. De website wordt beheerd door Slachtofferhulp Nederland en Stichting Impact, kenniscentrum voor psychosociale zorg na rampen. Hulpverleners kunnen nabestaanden naar dit informatiecentrum verwijzen, aldus projectleider Hans te Brake van Impact.

Als de hulpverleners zélf vragen hebben, dan kunnen ze die stellen aan de expertgroep via het mailadres vliegrampoekraine@arq.org of telefoonnummer 020 6601 901 van Stichting Impact. Voor medewerkers van GGD's heeft Impact samen met het RIVM een aparte helpdesk opgezet, te bereiken via vliegramp@rivm.nl.

Volgens Te Brake blijkt de behoefte aan informatie onder hulpverleners onder meer uit het feit dat de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) al veel vragen heeft gekregen en inmiddels een besloten webpagina heeft ingericht met informatie over de vliegramp. Een LHV-woordvoerder bevestigt dit. Op de online community HAweb heeft de vereniging een groep geformeerd voor huisartsen van nabestaanden van de vliegramp. Daarbij melden zich elke dag nog huisartsen aan, aldus de woordvoerder. Dokters die willen deelnemen, kunnen mailen naar l.romijn@lhv.nl.

Bron: Medisch Contact