Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 28.07.2014 | Trouw: 'Pas op voor de buitenlandse 'no cure, no pay'-advocaat'
 

28.07.2014 | Trouw: 'Pas op voor de buitenlandse 'no cure, no pay'-advocaat'

De Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) waarschuwt voor buitenlandse advocaten die hoge schadevergoedingen beloven aan de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne.

De vereniging heeft nog geen signalen ontvangen dat nabestaanden actief worden benaderd, maar weet wel dat verschillende buitenlandse advocatenkantoren interesse hebben in de nabestaanden van de slachtoffers van de crash met vlucht MH17. Veeru Mewa, secretaris bij de Vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP): "De laatste dagen kregen we meldingen binnen dat Amerikaanse advocaten contact zoeken met Nederlandse advocaten."

Volgens Mewa hopen de Amerikaanse advocaten, die vaak beter zijn in luchtvaartrecht dan hun Nederlandse collega's, dat Nederlandse advocaten hun cliënten aan hen doorverwijzen. Bovendien omzeilen ze zo de Amerikaanse gedragscode voor advocaten, die stelt dat advocaten slachtoffers en nabestaanden niet mogen benaderen binnen 45 dagen na het ongeval.

No cure, no pay

De Amerikaanse advocaten werken vaak op een 'no cure, no pay'-basis en beloven hogere schadevergoedingen dan Nederlandse advocaten, vertelt Mewa. "In de Verenigde Staten worden ontzettend veel binnenlandse vluchten gemaakt en de klant is daar juridisch heel goed beschermd. Amerikaanse advocaten hebben vaak meer ervaring met luchtvaartrecht. Het Amerikaans aansprakelijkheidsrecht kent daarnaast hogere schadevergoedingen toe dan het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht.

Toch waarschuwt ASP nabestaanden vooralsnog niet in zee te gaan met buitenlandse luchtvaartadvocaten. Mewa: "Ze beloven hogere schadevergoedingen, maar eisen als loon ook een groot deel van de opbrengst. Nederlandse advocaten mogen dat niet, zij worden betaald door de aansprakelijke partij. Uiteindelijk zijn nabestaanden dus slechter af."

Tijdrovend

Rechtszaken na vliegtuigongelukken zijn complex en tijdrovend, vertelt Mewa. "Als advocaat heb je te maken met meerdere verdragen en rechtstelsels van verschillende landen. Bovendien zijn het zaken van een lange adem. Ik was bijna twee jaar fulltime bezig met de Tripoli-vliegramp."

Bij eerdere vliegrampen met veel Nederlandse slachtoffers doken enkele Amerikaanse advocatenfirma's ook al op in Nederland. Kort na de ramp met Turkish Airlines in 2009 ging één bedrijf zelfs bij slachtoffers en nabestaanden zelf langs om zo veel mogelijk cliënten te werven.

Bron: Trouw