Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 25.07.2014 | De Stentor: Amerikaanse claim-advocaten benaderen nabestaanden MH17
 

25.07.2014 | De Stentor: Amerikaanse claim-advocaten benaderen nabestaanden MH17

AMSTERDAM - Amerikaanse letselschadeadvocaten zijn bezig nabestaanden van de 194 Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne te benaderen. Zij willen de nabestaanden bewegen met hen in zee te gaan om een hoge schadevergoeding te claimen van Malaysia Airlines. Dat zeggen Nederlandse letselschadeadvocaten.

Vrijdag zou een Amerikaanse advocaat in de omgeving van Schiphol al een presentatie voor nabestaanden geven, zegt de Amsterdamse letselschadeadvocaat Veeru Mewa. Genoemd worden een advocaat uit Houston en de National Airdisaster Alliance uit Washington. Bevestiging daarvan viel in Amerika niet te krijgen.

Amerikaanse wet omzeilen

De Amerikanen zouden kleine Nederlandse advocatenkantoren gebruiken om de Amerikaanse wet te omzeilen. Die verbiedt binnen 45 dagen na de ramp actief contact met slachtoffers of nabestaanden. Via de lokale kantoren worden nabestaanden met de Amerikanen in contact gebracht. "De Amerikanen hebben een nogal agressieve manier van benadering. Het is de vraag of zij de meest gewenste manier van dienstverlening hebben", zegt Oswald Nunes, coördinator van LSA, de Nederlandse letselschadeadvocaten.

Bron: De Stentor