Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 17.06.2014 | Legionellaramp: Hof Amsterdam veroordeelt bubbelbadhouder Jan Jong tot 12 maanden onvoorwaardelijk en beveelt gevangenneming
 

17.06.2014 | Legionellaramp: Hof Amsterdam veroordeelt bubbelbadhouder Jan Jong tot 12 maanden onvoorwaardelijk en beveelt gevangenneming

Bubbelbadverkoper Jan Jong, die verantwoordelijk is gehouden voor de legionellaramp op de Westfriese Flora in 1999, werd vandaag door het Gerechtshof Amsterdam veroordeeld tot 12 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf in verband met verduistering en witwassen van verzekeringsgelden die voor de slachtoffers van de ramp bedoeld waren. In eerste instantie werd Jong door de Rechtbank Alkmaar veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Ter zitting van het Hof werd vandaag de gevangenneming van de verdachte bevolen. Het Hof Amsterdam rekende het Jong zwaar aan dat hij de verzekeringsgelden ten bate van zichzelf gebruikte en daarbij het geld naar verschillende bankrekeningen had doorgesluisd, waardoor verhaal op hem niet meer mogelijk was. Daardoor hebben de slachtoffers vele jaren op hun schadevergoeding moeten wachten, wat extra leed veroorzaakte. Beer advocaten heeft de vele slachtoffers van de legionellaramp, in opdracht van en in samenwerking met de Consumentenbond, vanaf 1999 bijgestaan. Honderden mensen raakten besmet, tientallen overleden als gevolg van de legionellabesmetting.

Namens de voorzitter van de Stichting Veteranenziekte werd in oktober 2009 bij het Openbaar Ministerie tegen Jong aangifte gedaan.

Zie de uitspraak via rechtspraak.nl.