Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 08.08.2014 | Hart van Nederland: OM vraagt overlijdensaktes MH17 aan | Interview met John Beer
 

08.08.2014 | Hart van Nederland: OM vraagt overlijdensaktes MH17 aan | Interview met John Beer

Het Openbaar Ministerie gaat voor alle slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne een overlijdensakte aanvragen. Dit nog voordat de identificatie is afgerond. Een unicum in ons land.

Het formeel doodverklaren zonder identificatie is alleen mogelijk als iemand in het buitenland overlijdt en er ten plaatse geen overlijdensakte beschikbaar is, iemand lange tijd vermist is of als een stoffelijk overschot ontbreekt maar het wel zeer waarschijnlijk is dat iemand is overleden. Dit is nooit eerder op een dergelijk grote schaal gebeurt. Een overlijdensakte is nodig voor nabestaanden om lopende zaken af te sluiten. Zo kan dan pas een abonnement of huurovereenkomst worden gestopt, een huis worden verkocht of een testament worden uitgevoerd. "Ik heb gemerkt dat vooral in de beginfase na zo'n ramp, waar je al overspoeld wordt met alle misère van emotionele aard, dat je niet ook nog niet dat praktische probleem wilt hebben van administratie en rompslomp. Daar moet je zo snel mogelijk vanaf", aldus advocaat John Beer.

Bron: Hart van Nederland