Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 10.07.2015 | Hoge Raad: Zaak over inzage rapport schietdrama Alphen aan den Rijn moet over
 

10.07.2015 | Hoge Raad: Zaak over inzage rapport schietdrama Alphen aan den Rijn moet over

Op 9 april 2011 zijn zes mensen overleden en 16 mensen raakten gewond doordat Tristan van der Vlis op hen schoot in het winkelcentrum De Ridderhof (Alphen aan den Rijn). 

Namens diverse slachtoffers en nabestaanden is Beer advocaten een procedure gestart tegen de Staat der Nederlanden. Inzet van de procedure is het verkrijgen van het over Van der Vlis opgestelde rapport van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie. Dit rapport geeft inzicht in de psychische gesteldheid van Van der Vlis, waardoor aan hem geen wapenvergunning had mogen worden verleend.

De Staat heeft tot nu toe geweigerd het rapport te verstrekken. Vandaag heeft de Hoge Raad geoordeeld dat opnieuw moet worden bekeken of deze weigering terecht is en heeft de zaak verwezen naar het Hof Amsterdam. Dat hof zal moeten beoordelen of de Staat der Nederlanden het NIFP-rapport aan de slachtoffers en nabestaanden van Van der Vlis zal moeten verstrekken.

Naast de procedure tegen de Staat loopt er een procedure van de diverse slachtoffers en nabestaanden tot verkrijging van schadevergoeding. Deze procedure richt zich tot de Politieregio Hollands Midden en wordt gevoerd voor het Hof Den Haag. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christa Wijnakker; zij is ook bereikbaar op telefoonnummer +31206732199.