Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 15.12.2015 | Arbitragecommissie KNVB wijst gunstig arbitraal vonnis inzakte grove tackle
 

15.12.2015 | Arbitragecommissie KNVB wijst gunstig arbitraal vonnis inzakte grove tackle

Op 26 november jl. werd een gunstig arbitraal vonnis gewezen door de arbitragecommissie van de KNVB. Veeru Mewa staat een cliënt bij die door een uiterst grove tackle van een tegenstander tijdens een voetbalwedstrijd ernstig beenletsel opliep. De tegenstander is aansprakelijk gesteld voor de levenslange beperkingen die het slachtoffer als gevolg van de tackle zal hebben.

De wederpartij (de tegenstander op het voetbalveld) verklaarde dat er sprake was van een reglementair geoorloofde tackle. Zijn aansprakelijkheidsverzekeraar stelde voorts dat er sprake was van een ‘sport en spel situatie’ en wees de aansprakelijkheid af.

Het slachtoffer startte daarom een procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB.  De arbitragecommissie heeft het slachtoffer na een uitvoerige procedure van bijna twee jaar in het gelijk gesteld en geoordeeld dat er geen sprake geweest kan zijn van een reglementair geoorloofde overtreding en dat daarmee vaststaat dat de verrichte tackle niet tot de normale risico’s van de voetbalsport behoort.

Nu de aansprakelijkheid voor dit letsel vaststaat, richt Veeru Mewa zich verder op de onderhandelingen over de cliënt toekomende schadevergoeding.

Voor meer informatie over deze zaak of soortgelijke zaken, kunt u contact opnemen met Beer advocaten via telefoonnummer +31206732199 of info@beeradvocaten.nl.

Zie hier het arbitraal tussenvonnis en eindvonnis.