Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - 21.09.2017 | Uitspraak in hoger beroep inzake strafzitting bomaanslag op woonboot in Wormer
 

21.09.2017 | Uitspraak in hoger beroep inzake strafzitting bomaanslag op woonboot in Wormer

Op vrijdag 25 maart 2016 vond de strafzitting plaats tegen de verdachte van de bomaanslag op de woonboot in Wormer in april 2015. Bij die bomaanslag kwam één persoon om het leven. De partner van de overledene heeft als gevolg van deze bomaanslag ernstig letsel aan het gelaat opgelopen. Daarbij is zij aan één oog blind geworden. In de strafzaak vorderde zij vergoeding van haar schade. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte zich heeft vergist in de woonboot. In plaats van de boot van de slachtoffers had hij de boot van één van de buren willen treffen. 

Er is in eerste aanleg uitspraak gedaan in deze zaak. De man die de aanslag pleegde, werd daarbij door de rechtbank veroordeeld tot zeventien jaar cel. Daarnaast kreeg het slachtoffer een schadevergoeding toegewezen gekregen van € 126.000, waarvan € 50.000 smartengeld.

Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend tegen dit vonnis. Op 28 augustus jl. is de zitting inzake hoger beroep gestart. Op 20 september 2017 is uitspraak gedaan in deze zaak. Het hof heeft in hoger beroep verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar cel. Daarbij heeft het hof verdachte ook veroordeeld tot betaling van schadevergoeding aan het slachtoffer. Het hof heeft een bedrag van ruim € 140.000 aan materiële schade en daarnaast € 60.000 aan smartengeld toegewezen.

Iris Degenaar en Arlette Schijns staan het slachtoffer in de strafzaak bij en vorderden namens haar vergoeding van haar schade. Het gaat dan om de schade die cliënte zelf als slachtoffer heeft geleden, maar ook om de schade die zij lijdt als nabestaande omdat haar partner door het misdrijf om het leven is gekomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arlette Schijns via  schijns@beeradvocaten.nl.