Beer advocaten

Over ons

Beer advocaten gelooft in kwaliteit door specialisatie: wij zijn gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht en richten ons op vergoeding van personenschade (letselschade en schade na overlijden) en andere vormen van schade (waaronder milieuschade). Omdat wij ons volledig hierop toeleggen, kunnen wij rechtshulp van de hoogste kwaliteit leveren. Intercollegiaal overleg is een integraal onderdeel van onze manier van werken. Er wordt veel waarde gehecht aan permanente scholing van onze advocaten.

Medische kennis is onmisbaar bij de behandeling van personenschadezaken. Het is van groot belang om de gevolgen van een incident adequaat vast te stellen en om de consequenties daarvan op zowel korte als lange termijn te onderzoeken. Om goede en effectieve dienstverlening te kunnen bieden, heeft Beer advocaten een eigen medisch adviesteam. Onze dokters hebben een achtergrond als huisarts, verzekeringsarts of zijn werkzaam in een ziekenhuis. De medisch adviseurs zijn snel te raadplegen omdat het adviesbureau volledig in het kantoor is geïntegreerd. Wanneer dat nodig is - bijvoorbeeld bij medische fouten - roepen wij uiteraard ook de hulp in van externe deskundigen.

Ons netwerk omvat verder onder meer rekenkundigen, bedrijfseconomen, ergotherapeuten, arbeidsdeskundigen, statistici en toxicologen. 

Advocaten van ons kantoor waren onder meer betrokken bij procedures die hebben geleid tot baanbrekende uitspraken (Taxibus), procedures over grootschalige rampen (schietpartij in Alphen aan den RijnMH17giframp Probo Koala, Turkish Airlines, cafébrand in Volendam, vuurwerkramp in Enschede, Seattle Ride the Ducks, Bijlmerramp, monstertruck in Haaksbergen, Legionellaramp Westfriese Flora), aanslagen (tramschutter in Utrechtaanslag op Amsterdam CS), incidenten op het sportveld (waaronder verschillende professionele voetballers en wielrenners) en over medische hulpmiddelen en medicijnen (Vioxxbekkenbodemmatjes, Hyacorp, Pandemrix, Björk Shiley hartkleppen).

Ons kantoor is gevestigd in het hart van Amsterdam. Wij staan echter slachtoffers en nabestaanden uit het hele land bij. Beer advocaten beschikt bovendien over een uitgebreid internationaal netwerk en treedt in samenwerking met andere advocaten veelvuldig op voor slachtoffers en hun nabestaanden in het buitenland.

 

Ons (inter)nationaal netwerk

Een groot deel van onze advocaten is lid van de twee specialisatieverenigingen op ons primaire vakgebied, de Vereniging voor slachtoffers van personenschade (ASP) en Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Onze advocaten zijn daarnaast lid van verschillende beroepsorganisaties, zowel nationaal (Mediatorsfederatie Nederland (MfN), Nederlandse Juristen Vereniging (NJV), Nederlandse Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM), Nederlandse Vereniging van Mediators in de Verzekeringsbranche (NVMV), Nederlandse Vereniging van Mediation Advocaten (NVVMA), Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP), Vereniging voor GezondheidsRecht (VGR), Vereniging voor Aansprakelijkheids- en Schadevergoedingsrecht (VASR), Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP), Werkgroep Artsen Advocaten (WAA), de Vereniging Voor Massaschade Advocaten (VVMA) en Vereniging voor Sport en Recht), als internationaal (American Association for Justice (AAJ), Association of Personal Injury Lawyers (APIL) en Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL)).

 

Klanten aan het woord