Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
Banner_3_Rijksmuseum-poort.png
 

Procedure over gezondheidsschade door Probo Koala-giframp

In januari 2016 is namens Stichting Victimes des Déchets Toxiques Côte d’Ivoire door Beer advocaten een dagvaarding uitgebracht. Daarin stelt de Stichting dat oliehandelaar Trafigura onrechtmatig heeft gehandeld jegens degenen die door contact met giftige afvalstoffen (gezondheids)schade lijden. Deze afvalstoffen werden in 2006 met de Probo Koala - een door Trafigura gecharterd schip - vanuit Amsterdam uitgevoerd naar Abidjan (Ivoorkust) en op verschillende plaatsen in de stad gedumpt. De procedure in deze zaak is inmiddels gestart en de rechtbank Amsterdam zal over deze zaak oordelen.

Op 27 september 2017 vond de mondelinge behandeling plaats bij de rechtbank Amsterdam, waarbij Trafigura en de Stichting (vertegenwoordigd door Beer advocaten) voor de rechter stonden. Namens de Stichting is op deze zitting toegelicht waarom de rechtbank dient over te gaan tot het beoordelen van aansprakelijkheid van Trafigura. Trafigura stelde tijdens de zitting dat zij geen schikking wil treffen met de slachtoffers.

De rechtbank zal in deze zaak vonnis wijzen. Het is op dit moment nog onduidelijk op welke termijn de uitspraak kan worden verwacht. 

Voor meer berichtgeving over deze zaak en de zitting van 27 september 2017 zie de Volkskrant en het Financieele Dagblad. Voor meer informatie over de Stichting zie ook http://www.victimesciv.com/.

De Volkskrant, De Telegraaf en Trouw publiceerden al in 2016 over deze zaak, BNR en EenVandaag maakten daar een item over. Lees ook het interview uit 2016 met onder anderen Bojan Dekker in de Volkskrant.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bojan P. Dekker. Hij is bereikbaar op telefoonnummer +31206732199 of via dekker@beeradvocaten.nl.