Beer advocaten

Waar kunnen we u mee helpen?

Medische fouten

Bij een medische behandeling kan de arts, verpleegkundige of andere hulpverlener een fout maken waardoor men letselschade of overlijdensschade oploopt. Onder omstandigheden kan de hulpverlener of het ziekenhuis voor deze schade aansprakelijk worden gehouden. Daarvoor moet worden aangetoond dat niet is gehandeld met de zorgvuldigheid die van een redelijk handelend en redelijk bekwaam vakgenoot mocht worden verwacht. De patiënt heeft dan recht op schadevergoeding vanwege medische aansprakelijkheid.

Medische kennis is onmisbaar bij de behandeling van dit soort zaken. Daarom heeft Beer advocaten een eigen medisch adviesteam, bestaande uit medisch adviseurs met verschillende achtergronden. Waar nodig werken wij samen met externe medisch specialisten.

 

Beer advocaten stond onder andere de ouders van Baby Jelmer bij. Jelmer raakte als gevolg van een medische fout ernstig gehandicapt. De Nationale Ombudsman schreef een rapport over de gebeurtenissen rondom de operatie van Baby Jelmer en uitte stevige kritiek op de werkwijze van zowel het ziekenhuis als de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In deze radio-uitzending van Argos - waarin ook John Beer werd geïnterviewd – kunt u verder luisteren naar de medische aansprakelijkheidspraktijk en het effect dat dit op patiënten, familie en nabestaanden heeft.

Klanten aan het woord