Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
3Banner_3_Rijksmuseum-poort.png - Asbestziekten
 

Asbestziekten

Asbest is in de decennia na de Tweede Wereldoorlog op grote schaal gebruikt in Nederland. Het brandwerende materiaal is gebruikt in de bouw, de industrie en op scheepswerven. Vele honderdduizenden mensen zijn blootgesteld aan dit voor de gezondheid schadelijke materiaal; jaarlijks sterven ruim 500 personen aan asbestziekten.

Asbestziekten zijn vaak beroepsziekten die bij een werkgever zijn opgelopen. Die werkgever kan dan ook aansprakelijk zijn voor de letselschade of overlijdensschade die door het gebruik van asbest is veroorzaakt. Daarnaast kunnen de ziekten ook in de woonomgeving zijn ontstaan. Producenten kunnen hiervoor aansprakelijk zijn.

Beer advocaten biedt al meer dan vijftien jaar juridische hulp aan asbestslachtoffers en hun nabestaanden. Daardoor weten wij wat het betekent om een naaste te verliezen aan mesothelioom, longkanker of asbestose. Het is voor slachtoffers belangrijk dat de aansprakelijke partij, zoals een (vroegere) werkgever, zijn verantwoordelijkheid neemt en een passende schadevergoeding betaalt. Niet alleen ter compensatie van de financiële gevolgen, maar ook om het verlies van nabestaanden of de opgelopen schade van slachtoffers te erkennen.