Beer advocaten

Waar kunnen we u mee helpen?

Luchtvaartongevallen

Vliegtuigrampen hebben een enorme impact op zowel slachtoffers en hun nabestaanden als op de samenleving als geheel. Mede omdat een vliegtuigramp doorgaans de levens van veel slachtoffers eist of die levens ingrijpend beïnvloedt, zijn het schokkende gebeurtenissen. Doorgaans hebben dergelijke rampen internationale aspecten. 

Het luchtvaartteam van Beer advocaten beschikt over een jarenlange ervaring met het verlenen van rechtshulp aan slachtoffers en nabestaanden van internationale vliegtuigrampen. Het onderzoek naar en het vaststellen van aansprakelijkheid voor dergelijke vaak grootschalige rampen vergt specialistische kennis en expertise. Beer advocaten beschikt over die kennis en expertise, en heeft goede samenwerkingsverbanden met advocaten en deskundigen in diverse landen.   

Ons kantoor heeft rechtshulp verleend aan slachtoffers en nabestaanden van de volgende vliegtuigrampen:  

  • Op 17 maart 2015 stortte in Mali een Nederlandse Apache-helicopter neer. De twee inzittenden, Nederlandse militairen, kwamen daarbij om het leven. Beer advocaten heeft de belangen van de nabestaanden behartigd.   
  • Vlucht MH17, een Boeing 777-200ER van Malaysia Airlines, werd op 17 juli 2014 boven Ukraine neergeschoten. Alle 283 passagiers en 15 bemanningsleden verloren hun leven. Beer advocaten behartigt de belangen van een grote groep nabestaanden. Daarbij ging het om het treffen van schadevergoedingsregelingen met de luchtvaartmaatschappij, de rechtshulp in het kader van de strafrechtelijke procedure en het indienen van een klacht tegen Rusland bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Voor meer informatie over het verloop van deze procedures, zie Nieuwsberichten
  • Een Airbus A330-200 van Afriqiyah Airways verongelukte op 12 mei 2010 tijdens de landing bij Tripoli. Ruim 100 passagiers, waarvan 70 met Nederlandse nationaliteit, kwamen om het leven. Beer advocaten heeft in de afwikkeling van deze ramp de belangen van ruim 150 nabestaanden behartigd. 
  • Op 25 februari 2009 stortte een Boeing 737-800 van Turkish Airlines bij Schiphol neer. Het overgrote deel van de passagiers heeft deze ramp overleefd. Velen liepen ernstig lichamelijk en geestelijk letsel op. Beer advocaten heeft meer dan 30 slachtoffers bij de afwikkeling bijgestaan.   
  • Twee Nederlandse passagiers overleefden de vliegtuigramp die op 16 september 2007 op de luchthaven van Phuket (Thailand) plaatsvond met een McDonnell Douglas MD-82 van de luchtvaartmaatschappij One-Two-Go. Van de inzittenden verloren 90 door deze ramp hun leven. De Nederlandse passagiers zijn bij de afwikkeling door Beer advocaten bijgestaan.     
  • Op 21 december 1992 crashte een DC10 van Martinair op het vliegveld van Faro (Portugal). Bij deze ramp kwamen 56 inzittenden om het leven en liepen meer dan 200 letsel op. Beer advocaten heeft rechtshulp verleend aan slachtoffers die als gevolg van de crash letsel hadden opgelopen.  

Klanten aan het woord