Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_3_Rijksmuseum-poort.png - No cure no pay
 

No cure no pay

Advocaten mogen met cliënten geen prijsafspraken maken op basis van ‘no cure no pay’. Op dit verbod is één uitzondering. Sinds 1 januari 2014 mogen advocaten in letselschade- en overlijdensschadezaken bij wijze van experiment, onder een aantal bijkomende voorwaarden, een vorm van no cure no pay aanbieden. De Nederlandse variant heet Resultaatsafhankelijke Uurbasis Beloning (RUB). Daarbij betaalt u niets als geen resultaat wordt geboekt en een gemaximeerd deel van de opbrengst bij succes.

Om te voorkomen dat de advocaat met minimale inspanning een percentage van de opbrengst opstrijkt, wordt op basis van gewerkte uren afgerekend. Als veel tijd in de zaak moet worden gestoken, betaalt de cliënt nooit meer dan een maximum percentage van de opbrengst. Zo weet de cliënt exact waar hij/zij aan toe is.

Beer advocaten werkt onder bepaalde voorwaarden ook op basis van RUB. Als u meer wil weten over de mogelijkheden en voorwaarden van RUB, neemt u dan gerust contact met ons op via info@beeradvocaten.nl. Wij zullen per zaak kijken of deze zich leent voor een RUB-overeenkomst.

Voor meer informatie over kosten van rechtsbijstand, zie Financieel