Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - Beer blogt
 

Beer blogt

 • Blog Mirella Hartman: Beer Internationaal


  Toeristische perikelen
  Het leuke van het zijn van letselschadeadvocaat is dat je lid kunt worden van PEOPIL: een vereniging van letselschadeadvocaten uit allerlei landen. Het leuke van PEOPIL is dat dit onderscheid geen rol speelt. Binnen PEOPIL staan de neuzen, ook die van de Britten, dezelfde kant op: wij zijn Europeanen die graag van elkaar leren om het in eigen land nog beter te doen voor onze cliënten.

  lees verder
 • Blog Mildred Brun: shockschade


  In het afgelopen jaar heb ik in verschillende zaken familieleden tegenover mij gehad die hun geliefde, tante, vader, zus of dochter hadden verloren. In een aantal zaken waren de omstandigheden waaronder iemand overleed zo ernstig dat een naaste ook geestelijk letsel opliep. In sommige gevallen kan dan aanspraak gemaakt worden op shockschade.

  lees verder
 • Blog Marco Zwagerman: de prijs van gelijk


  Personen
  schadezaken komen niet vaak voor de rechterIk schat dat in hooguit 5% van de letsel- en overlijdensschadezaken wordt geprocedeerdHoe komt dat?

  lees verder
 • Blog August Van: gladheid 


  Sneeuw hebben we nog niet gezien, maar wie weet wat Koning Winter dit jaar nog voor ons in petto heeft. Het kan maar zo dat de wereld morgen verscholen gaat onder een maagdelijk witte deken. Een beetje fietser laat zich daardoor niet afschrikken. Jij vast ook niet. Maar we zijn het wel ontwend, dat fietsen in de sneeuw, dus het zal misschien wat moeite kosten overeind te blijven. En een dag later al helemaal, want dan is de sneeuw ingereden en het fietspad nog gladder. Wat als je valt en iets breekt? Kun je dan de gemeente aansprakelijk stellen?

  lees verder
 • Blog Irene Timmermans: onverzekerd motorvoertuig of een doorgereden bestuurder


  Doorgereden bestuurder na een verkeersongeval

  Selma* is op weg naar haar stageplek als zij op het zebrapad wordt aangereden door een auto. Althans, zij dénkt dat zij is aangereden door een auto, nu zij zich niets meer van het ongeval kan herinneren. Omstanders hebben Selma buiten bewustzijn en in een plas bloed aangetroffen op het zebrapad. De veroorzaker van het ongeval is in geen velden of wegen te bekennen. Als Selma in het ziekenhuis bijkomt, realiseert zij zich dat haar herstel nog maanden, zo niet jaren zal kunnen duren. De komende tijd zal zij niet in staat zijn om stage te lopen, noch om voor zichzelf en haar kinderen te zorgen. Selma is tegelijkertijd boos op degene die haar al dit leed heeft aangedaan en heeft daarnaast grote financiële zorgen gekregen. Zij is bang dat zij haar (materiële en immateriële) schade niet vergoed kan krijgen, nu zij niet meer kan achterhalen wie de aansprakelijke partij is voor het ongeval.

  lees verder
 • Blog Bojan P. Dekker: ongeval met Duck boat in Seattle

   

  Fiona en Georg* bezochten familie in het noordwesten van de Verenigde Staten. Op 24 september 2015 - de laatste dag van hun vakantie - maakten zij een tour door Seattle in een zogeheten Duck boat, een voormalig militair amfibievoertuig dat in veel steden werd ingezet als toeristische attractie. Op het moment dat de Duck boat op de Aurora Bridge reed, maakte deze een plotselinge beweging naar links, gevolgd door een abrupte draai naar rechts. Fiona werd door het geweld van haar zitplaats geworpen en een aantal maal heen-en-weer geslingerd op de harde vloer tussen de metalen banken van de Duck boat. Georg sloeg met zijn hoofd tegen de metalen achterzijde van de stoel van de bestuurder. Glas vloog in het rond, metalen delen van het voertuig bezweken onder de druk. Mensen schreeuwden en huilden.

  lees verder
 • Blog Miranda Walburg: appen op de fiets: 95 euro of betaal je een hogere prijs?

   

  Er is de afgelopen tijd veel gezegd en gesproken over het appverbod. Het kan niemand zijn ontgaan dat het vasthouden van een mobiel elektronisch apparaat in het verkeer per 1 juli 2019 verboden is. Vanaf die datum levert dat voor fietsers een boete op van € 95,-.

  Nu, een maand later, verschijnen de eerste artikelen over de effecten van het appverbod. Titels als “Fietsers hebben lak aan appverbod” en “Appverbod een lachertje” laten zien dat de telefoonverslaving hardnekkig is. Fietsers hebben hun gedrag nauwelijks aangepast.

  lees verder
 • Blog Laura Kroese: letselschade in vakantietijden

   

  De tijd waar velen van ons naar uitkijken, komt er weer aan: vakantie. Helaas nemen ook vakanties soms onverwachte wendingen en gebeuren er regelmatig ongevallen met letsel tot gevolg. Als u in het buitenland letsel oploopt, kan dit ook juridisch gezien moeilijkheden met zich meebrengen. Vragen die zich opwerpen, zijn bijvoorbeeld: waar kunt u uw schade verhalen en welk recht is van toepassing?

  lees verder
 • Blog Aurélie van Dijk: re-integratie en de zin van arbeidsdeskundige begeleiding

   

  Een jarenlang dienstverband en nooit ziek geweest, maar dan een ongeval waardoor je arbeidsongeschikt raakt: dit gebeurde Henk die ruim 20 jaar in loondienst was als vrachtwagenchauffeur. Tijdens een uitje met zijn gezin overkwam hem een ernstig verkeersongeval, waarbij hij zodanig letsel opliep dat het werk als vrachtwagenchauffeur niet meer mogelijk bleek.

  lees verder
 • Blog Mildred Brun: smartengeldvergoeding en bijstandsuitkering


  Als Amsterdamse letselschadeadvocaat loop ik in de praktijk soms tegen zaken aan die ik mijn cliënten eigenlijk niet goed kan uitleggen. Een voorbeeld daarvan is hoe wordt omgegaan met een smartengeldvergoeding aan letselschadeslachtoffers die een bijstandsuitkering ontvangen.

  lees verder
 • Blog August Van: tentamenvraag over fietsongeval op weg naar het werk


  Vier dagen per week ben ik een Amsterdamse letselschade-advocaat, maar de vijfde dag werk ik op de universiteit. Dat klinkt als een rustdag, maar dat is het niet. Doceren, scripties begeleiden, soms wat onderzoek en misschien wel het leukste van alles: tentamenvragen maken. Het liefst met fietsers in de hoofdrol, want fietsen is nu eenmaal mijn hobby. Laatst mocht ik mij weer eens uitleven.

  lees verder
 • Blog Lucas Hogeling: zodat de voetbaldroom hooguit een sportieve nachtmerrie wordt

   

  De even onvoorstelbare als sprookjesachtige zegereeks van Ajax langs de Europese velden kan u de afgelopen maanden bijna niet zijn ontgaan. Het nogal pijnlijke en abrupte einde daarvan helaas evenmin. Over heel Amsterdam vulden huiskamers, cafés, het Museumplein en zelfs De Melkweg zich op deze magische voetbalavonden met hordes fanatieke supporters en evenzoveel gelegenheidsjuichers, de dagjesmensen onder het voetbalpubliek. Ook rond de koffieautomaat van een Amsterdams advocatenkantoor als Beer advocaten was de Champions League steeds nadrukkelijker onderwerp van gesprek. Dat is allemaal terecht: de Champions League is het neusje van de voetbalzalm. Avonden als deze zijn schaars, de concurrentie machtig en rijk. Misschien maak je het maar één keer mee, het is de ultieme voetbaldroom.

  lees verder
 • Blog Christa Wijnakker: liefde is… 


  Mij wordt regelmatig gevraagd of mijn werk me niet somber stemt. Ik word dan gewezen op het feit dat je als letselschadeadvocaat de hele dag werkt voor mensen die door pech grote tegenslag moeten verduren. Om dat leed te verlichten, voer je soms een taaie strijd om voor jouw cliënt te realiseren wat het aansprakelijkheidsrecht te bieden heeft. Het is waar. Soms neemt daardoor een somber gevoel de overhand.

  lees verder
 • Blog Mirella Hartman: van het kastje naar de muur en retour

   

  Medische aansprakelijkheidszaken zijn lastig en duren daarom vaak lang. In de bijna dertig jaar dat ik aan Beer advocaten verbonden ben, heb ik er vele behandeld. Daarbij is het eerste advies aan mijn cliënten om een lange adem te hebben, want doorgaans trekt degene die dat heeft ook aan het langste eind. 

  lees verder
 • Blog Eline Spijker: aansprakelijkheid voor letsel door dieren

   

  Google je op “hondenverzekering” dan vind je al snel de nodige informatie over het verzekeren van je eigen hond. Zo lees ik al snel: ‘Een hond is je trouwste vriend. En echte vrienden verdienen alleen de allerbeste zorg. Als er iets met je favoriete viervoeter gebeurt, is een hondenverzekering wel zo’n prettige gedachte.’ Verzekeraars adverteren uitgebreid met een hondenverzekering voor als je hond bijvoorbeeld veel dierenartskosten veroorzaakt. Maar hoe zit het met een verzekering voor de schade die je favoriete viervoeter aan ánderen toebrengt?

  lees verder
 • Blog Isabelle Zwart: verkeersongevallen met stints en andere bijzondere bromfietsen


  De stint is sinds het tragische verkeersongeval in Oss in september 2018 veel in het nieuws. Na het ongeval werd de stint verbannen van de weg. Volgens de laatste nieuwsberichten mogen stints in de toekomst - in aangepaste vorm - toch weer de weg op.

   

  In dit blog wordt stilgestaan bij juridische aspecten van de stint en andere elektrische voertuigen.

  lees verder
 • Blog Marco Zwagerman: claimcheck studentenverenigingen


  De studententijd als mooiste tijd van je leven. Veel mensen kunnen daar vrolijke verhalen over vertellen.

  Studentenverenigingen en letsel

  Over zaken die minder grappig waren, hoor je zelden iemand. En niet omdat er nooit iets gebeurt op studentenverenigingen. In de rechtspraak komen al decennia lang zaken voorbij waarin het bij studentenverenigingen is misgegaan. Van de Roetkap-affaire tot de bijna jaarlijks terugkerende perikelen bij Studentencorps Vindicat in Groningen.

  lees verder
 • Blog Irene Timmermans: schadeverhaal van slachtoffers medische fouten bij faillissement ziekenhuis


  Recent bleek dat niet alleen financiële instellingen kunnen omvallen, maar dat ook ziekenhuizen niet zo stabiel zijn als ze soms ogen. Het gonsde van de nieuwsberichten over medische instellingen die failliet gingen of uitstel van betaling aanvroegen. Patiënten die midden in een behandeltraject zitten, zijn daarvan de dupe, maar het is ook een onzekere tijd voor slachtoffers van een medische fout die schadevergoeding willen vorderen van het ziekenhuis. Wat zijn de rechten van deze letselschadeslachtoffers en hoe kunnen ze deze uitoefenen?

  lees verder
 • Blog Veeru Mewa: pleidooi bij de Hoge Raad naar aanleiding van schietincident Alphen aan den Rijn


  18 januari 2019 was een bijzondere dag in mijn loopbaan als Amsterdamse letselschade-advocaat: mijn eerste zitting bij de Hoge Raad. Het betrof hier de procedure van slachtoffers en nabestaanden van het bloedbad dat Tristan van der Vlis op 9 april 2011 aanrichtte in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Hierbij kwamen 6 mensen te overlijden en raakten 16 mensen gewond. 

  lees verder
 • Blog Lydia Charlier: mediation en letselschade

   

  Het is 13 jaar geleden dat het ongeval gebeurde. Hannie zou in 2005 afstuderen en had grootse plannen voor haar carrière. Ze had al concrete stappen gezet in de richting die zij ambieerde (artikelen gepubliceerd, een onderzoeksproject gedaan in de Verenigde Staten). Het liep anders.

  lees verder