Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - Beer blogt
 

Beer blogt

 • Blog Miranda Walburg: werkdruk bij jonge advocaten

   

  Op 7 oktober jl. verscheen een interview met Gohar Chaudhry (Lexxyn Groep) en onze collega Miranda Walburg. Binnenkort verschijnt dit interview ook in het Lexxyn Groep magazine Legal&Tech. Dit magazine wordt als bijlage met de november editie van Mr. Magazine verspreid.

  lees verder
 • Blog Monique Heijst: vreemde eend in de letselvijver


  Iedere twee weken vind ik een blog van een collega in mijn mailbox. Met als doel om met een eindredactioneel oog naar de tekst te kijken, voordat het blog online gaat. Iedere keer weer een soort surprise-ei om uit te pakken. Bijzonder om in de tekst ook veel terug te zien van de auteur. Daar waar de een zich in het blog vooral richt op de juridische inhoud - en het persoonlijke liever buiten de deur houdt - lees ik in andere teksten terug hoe een collega zich laat raken. En dat niet onder stoelen of banken steekt. Het is allebei belangrijk: goed zijn in je vak én je van je menselijke kant laten zien. Dat is wat al mijn collega’s bindt.

  lees verder
 • Blog Eline Spijker: in balans, de zoektocht naar een passende prothese

   

  Jaarlijks vinden er ongeveer 3.300 beenamputaties plaats in Nederland.1 Deze amputaties zijn doorgaans het gevolg van een ongeval, ziekte of aangeboren aandoening. Hoewel mensen na zo'n ingrijpende gebeurtenis al genoeg te verwerken hebben gehad, staat deze gebeurtenis vaak niet op zich. Na de revalidatie volgt de terugkeer naar het eigen leven.

  lees verder
 • Blog Mirella Hartman: hulde aan de mantelzorgers!

   

  Dertig jaar advocaat en vele letselschadezaken verder. Vaak zaken waarin niet aangeboren hersenletsel van jonge kinderen aan de orde is, veelal veroorzaakt door een verkeersongeval of door een bij de geboorte gemaakte fout waarbij ernstig zuurstoftekort de hersenen aanzienlijk heeft aangetast. De gevolgen hiervan leiden vaak tot cognitieve problematiek: aan de buitenzijde is niets of nauwelijks iets te zien, maar zelfstandig functioneren is niet meer mogelijk. Het plannen, organiseren en initiatief nemen, zijn vaardigheden waaraan het ontbreekt. Dergelijke cliënten hebben 24/7 ten minste toezicht nodig en moeten daarnaast aangestuurd en soms geholpen worden met het verrichten van bezigheden die wij niet meer dan normaal vinden. 

  lees verder
 • Blog Lucas Hogeling: aanhoudende kopzorgen


  In mijn vorige blogs, u las ze ongetwijfeld, vroeg ik onder meer aandacht voor gezondheidsrisico’s in de sport en ging ik in het bijzonder in op het risico van hersenletsel bij voetballers. Hoewel de wereld, en zelfs het voetbal, in 2020 lijkt te hebben stilgestaan, geldt dat niet voor de ontwikkelingen op dit gebied. Om die reden een kort vervolg op het thema van kopzorgen in het voetbal. Je zou het bijna een serie noemen.

  lees verder
 • Blog Mildred Brun: verdere verruiming vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandsverzekering

   

  Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders hebben een rechtsbijstandsverzekering. Het uitgangspunt voor veel rechtsbijstandsverzekeraars is dat een verzekerde wordt geholpen door een van de tientallen juristen of advocaten die in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar zijn.

  lees verder
 • Blog Christa Wijnakker: afscheid van mijn bureaubaan


  In deze thuiswerktijd staat ons advocatenkantoor in Amsterdam grotendeels leeg. Onze kantoorbaan vervullen wij nu niet vanuit ons kantoorpand, maar onze woonkamer, zolder of slaapkamer. We verrichten ineens een zolderkamerbaan. Afgezien van praktische ongemakken kan ons werk ogenschijnlijk gewoon doorgaan. Ogenschijnlijk.

  lees verder
 • Blog Laura-Jean van de Ven: aansprakelijkheid van de arts/ziekenhuis voor productfalen van medische hulpzaken


  In de literatuur en de rechtspraak wordt al geruime tijd discussie gevoerd over de vraag of een arts en/of ziekenhuis aansprakelijk dient te zijn voor het gebruik van een ongeschikte hulpzaak. Denk bijvoorbeeld aan een implantaat dat gebrekkig blijkt te zijn, maar ook gebruikt hechtdraad tijdens de operatie valt onder het begrip ‘hulpzaak’ waar een arts en/of ziekenhuis eventueel aansprakelijk voor zou kunnen worden gehouden. Mijn collega Irene Timmermans heeft onder anderen bijgedragen aan deze discussie in de literatuur.1

  lees verder
 • Blog Bojan Dekker: Yaya Bamba vs. Trafigura


  In a judgment of 14 April 2020 the Amsterdam Court of Appeal ruled in favour of Stichting Victimes des Déchets Toxiques Côte d’Ivoire in the proceedings against Trafigura. Beer advocaten represents the Stichting as part of a team of specialised attorneys and focuses on liability and damages. Please see the website of Beer advocaten and the Stichting for more information about this case.

  lees verder
 • Blog Arlette Schijns: de advocaat en zijn geluk


  Lang geleden las ik een stukje van de bekende Belgische psychiater Dirk de Wachter, ook wel de ‘verdrietdokter’ genoemd, omdat hij stelt dat in de ongelukkigheid de grootste verbindingen tot stand komen. 'Zorg voor uzelf, zorg voor uw gezondheid en zorg voor uw omgeving, voor uw medemens. Geluk komt er dan vanzelf bij,' aldus De Wachter.

  lees verder
 • Blog Miranda Walburg: veilig werken in coronatijden


  De afgelopen vijftien jaar heeft thuiswerken langzaam gewonnen aan populariteit. Steeds meer mensen werken één of meerdere dagen vanuit huis en vermijden zo lange files, overvolle treinen of drukke kantoortuinen. Het COVID-19 virus heeft ertoe geleid dat thuiswerken in een stroomversnelling is gekomen. Op advies van het RIVM moet iedereen die thuis kán werken, dat vanaf 13 maart 2020 ook echt doen.

  lees verder
 • Blog Isabelle Zwart: langlopende letselschadezaken

   

  Jaarlijks worden er bij verzekeraars 65.000 nieuwe letselschadezaken in behandeling genomen. Een groot deel van die zaken wordt binnen twee jaar afgewikkeld. Maar ongeveer 10% van de zaken niet. Na twee jaar wordt gesproken van een ‘langlopende letselschadezaak’. Wat zijn de oorzaken voor die langlopende zaken?

  lees verder
 • Blog Aurélie van Dijk: echtscheiding en de gevolgen voor de letselschadevergoeding

   

  Jaarlijks zien we een toename van het aantal echtscheidingen. De meest recente cijfers laten zien dat ruim 37% van de huwelijken wordt ontbonden.  

   

  Wat betekent een echtscheiding voor de ontvangst van een letselschadevergoeding?

  lees verder
 • Blog Laura Kroese: hoe word je letselschadeadvocaat?


  Van studie…


  Tijdens mijn rechtenstudie kwam ik pas met het onderwerp letselschade in aanraking toen ik in mijn master het verdiepingsvak aansprakelijkheidsrecht volgde. Ik raakte meteen enthousiast en besloot mijn scriptie te schrijven over het verlies van vrije tijd van slachtoffers met letselschade. Mijn scriptiebegeleider, August Van, bood mij de mogelijkheid om bij het kantoor waar hij werkte een kijkje in de keuken te nemen; zo begon mijn studentstage bij Beer advocaten.

  lees verder
 • Blog John Beer: turbulente tijden voor Onderzoeksraad


  Het jaar is bijzonder slecht begonnen voor de Nederlandse Onderzoeksraad. Eerst was het de rechtbank in Den Haag die op 8 januari 2020 oordeelde dat de raad na het vliegtuigongeval dat in 1992 in Faro plaatsvond, onvoldoende zorgvuldig heeft gerapporteerd.

  lees verder
 • Blog Lucas Hogeling: kopzorgen in het voetbal


  Goed eten en veel bewegen, zo blijf je gezond. Want sporten is goed voor lijf en geest. Althans, regelmatig bewegen is gezond en verlaagt het risico op hart- en vaatziektes. Toch is het niet allemaal goud wat er blinkt, want aan het beoefenen van sport kleven ook de nodige (gezondheids)risico’s.

  lees verder
 • Blog Christa Wijnakker: tijd tikt door


  Tijd tikt door 

   

  Toen het spreekwoord ‘Tijd heelt alle wonden’ voor het eerst werd uitgesproken, rolde dat niet uit de mond van een benadeelde met personenschade.

  Het wachten op het proces-verbaal, het wachten op de medische eindtoestand, het wachten op re-integratie in werk, het wachten op een oordeel van een medisch deskundige of rechter, het tikt allemaal aan op de klok waarmee de tijdspanne van iemands geduld wordt aangegeven.

  lees verder
 • Blog Laura-Jean van de Ven: productaansprakelijkheid


  Voor me zit Leonie, moeder van Isa van vier. Leonie huilt. Ze voelt zich vreselijk schuldig. Ik probeer haar gerust te stellen, maar dat is lastig. Omdat het ’s nachts kouder begint te worden, heeft Leonie een poos geleden een warme kruik in het bed van haar dochter gelegd. De kruik is nieuw en nog nooit gebruikt. Daarom heeft Leonie extra goed gecontroleerd of het sluitmechanisme werkt. Het leek allemaal goed te gaan.

  lees verder
 • Blog John Beer: solidariteit en voorschotregeling


  Op 14 oktober 2019 wees de strafkamer van de Amsterdamse rechtbank een vonnis waarbij de verdachte van de terroristische aanslag op het Centraal Station in augustus 2018 tot een hoge gevangenisstraf (van 26 jaar en acht maanden) werd veroordeeld.

  lees verder
 • Blog Mirella Hartman: Beer Internationaal


  Toeristische perikelen
  Het leuke van het zijn van letselschadeadvocaat is dat je lid kunt worden van PEOPIL: een vereniging van letselschadeadvocaten uit allerlei landen. Het leuke van PEOPIL is dat dit onderscheid geen rol speelt. Binnen PEOPIL staan de neuzen, ook die van de Britten, dezelfde kant op: wij zijn Europeanen die graag van elkaar leren om het in eigen land nog beter te doen voor onze cliënten.

  lees verder