Beer advocaten

aansprakelijkheidsrecht
& letselschade
aansprakelijkheidsrecht & letselschade
Nl En
1Banner_2_Rijksmuseum_brug.png - Beer blogt
 

Beer blogt

 • Blog Mildred Brun: verdere verruiming vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandsverzekering

   

  Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders hebben een rechtsbijstandsverzekering. Het uitgangspunt voor veel rechtsbijstandsverzekeraars is dat een verzekerde wordt geholpen door een van de tientallen juristen of advocaten die in dienst van de rechtsbijstandsverzekeraar zijn.

  lees verder
 • Blog Christa Wijnakker: afscheid van mijn bureaubaan


  In deze thuiswerktijd staat ons advocatenkantoor in Amsterdam grotendeels leeg. Onze kantoorbaan vervullen wij nu niet vanuit ons kantoorpand, maar onze woonkamer, zolder of slaapkamer. We verrichten ineens een zolderkamerbaan. Afgezien van praktische ongemakken kan ons werk ogenschijnlijk gewoon doorgaan. Ogenschijnlijk.

  lees verder
 • Blog Laura-Jean van de Ven: aansprakelijkheid van de arts/ziekenhuis voor productfalen van medische hulpzaken


  In de literatuur en de rechtspraak wordt al geruime tijd discussie gevoerd over de vraag of een arts en/of ziekenhuis aansprakelijk dient te zijn voor het gebruik van een ongeschikte hulpzaak. Denk bijvoorbeeld aan een implantaat dat gebrekkig blijkt te zijn, maar ook gebruikt hechtdraad tijdens de operatie valt onder het begrip ‘hulpzaak’ waar een arts en/of ziekenhuis eventueel aansprakelijk voor zou kunnen worden gehouden. Mijn collega Irene Timmermans heeft onder anderen bijgedragen aan deze discussie in de literatuur.1

  lees verder
 • Blog Bojan Dekker: Yaya Bamba vs. Trafigura


  In a judgment of 14 April 2020 the Amsterdam Court of Appeal ruled in favour of Stichting Victimes des Déchets Toxiques Côte d’Ivoire in the proceedings against Trafigura. Beer advocaten represents the Stichting as part of a team of specialised attorneys and focuses on liability and damages. Please see the website of Beer advocaten and the Stichting for more information about this case.

  lees verder
 • Blog Arlette Schijns: de advocaat en zijn geluk


  Lang geleden las ik een stukje van de bekende Belgische psychiater Dirk de Wachter, ook wel de ‘verdrietdokter’ genoemd, omdat hij stelt dat in de ongelukkigheid de grootste verbindingen tot stand komen. 'Zorg voor uzelf, zorg voor uw gezondheid en zorg voor uw omgeving, voor uw medemens. Geluk komt er dan vanzelf bij,' aldus De Wachter.

  lees verder
 • Blog Isabelle Zwart: langlopende letselschadezaken

   

  Jaarlijks worden er bij verzekeraars 65.000 nieuwe letselschadezaken in behandeling genomen. Een groot deel van die zaken wordt binnen twee jaar afgewikkeld. Maar ongeveer 10% van de zaken niet. Na twee jaar wordt gesproken van een ‘langlopende letselschadezaak’. Wat zijn de oorzaken voor die langlopende zaken?

  lees verder
 • Blog Aurélie van Dijk: echtscheiding en de gevolgen voor de letselschadevergoeding

   

  Jaarlijks zien we een toename van het aantal echtscheidingen. De meest recente cijfers laten zien dat ruim 37% van de huwelijken wordt ontbonden.  

   

  Wat betekent een echtscheiding voor de ontvangst van een letselschadevergoeding?

  lees verder
 • Blog John Beer: turbulente tijden voor Onderzoeksraad


  Het jaar is bijzonder slecht begonnen voor de Nederlandse Onderzoeksraad. Eerst was het de rechtbank in Den Haag die op 8 januari 2020 oordeelde dat de raad na het vliegtuigongeval dat in 1992 in Faro plaatsvond, onvoldoende zorgvuldig heeft gerapporteerd.

  lees verder
 • Blog Lucas Hogeling: kopzorgen in het voetbal


  Goed eten en veel bewegen, zo blijf je gezond. Want sporten is goed voor lijf en geest. Althans, regelmatig bewegen is gezond en verlaagt het risico op hart- en vaatziektes. Toch is het niet allemaal goud wat er blinkt, want aan het beoefenen van sport kleven ook de nodige (gezondheids)risico’s.

  lees verder
 • Blog Christa Wijnakker: tijd tikt door


  Tijd tikt door 

   

  Toen het spreekwoord ‘Tijd heelt alle wonden’ voor het eerst werd uitgesproken, rolde dat niet uit de mond van een benadeelde met personenschade.

  Het wachten op het proces-verbaal, het wachten op de medische eindtoestand, het wachten op re-integratie in werk, het wachten op een oordeel van een medisch deskundige of rechter, het tikt allemaal aan op de klok waarmee de tijdspanne van iemands geduld wordt aangegeven.

  lees verder
 • Blog Laura-Jean van de Ven: productaansprakelijkheid


  Voor me zit Leonie, moeder van Isa van vier. Leonie huilt. Ze voelt zich vreselijk schuldig. Ik probeer haar gerust te stellen, maar dat is lastig. Omdat het ’s nachts kouder begint te worden, heeft Leonie een poos geleden een warme kruik in het bed van haar dochter gelegd. De kruik is nieuw en nog nooit gebruikt. Daarom heeft Leonie extra goed gecontroleerd of het sluitmechanisme werkt. Het leek allemaal goed te gaan.

  lees verder
 • Blog John Beer: solidariteit en voorschotregeling


  Op 14 oktober 2019 wees de strafkamer van de Amsterdamse rechtbank een vonnis waarbij de verdachte van de terroristische aanslag op het Centraal Station in augustus 2018 tot een hoge gevangenisstraf (van 26 jaar en acht maanden) werd veroordeeld.

  lees verder
 • Blog Mirella Hartman: Beer Internationaal


  Toeristische perikelen
  Het leuke van het zijn van letselschadeadvocaat is dat je lid kunt worden van PEOPIL: een vereniging van letselschadeadvocaten uit allerlei landen. Het leuke van PEOPIL is dat dit onderscheid geen rol speelt. Binnen PEOPIL staan de neuzen, ook die van de Britten, dezelfde kant op: wij zijn Europeanen die graag van elkaar leren om het in eigen land nog beter te doen voor onze cliënten.

  lees verder
 • Blog Mildred Brun: shockschade


  In het afgelopen jaar heb ik in verschillende zaken familieleden tegenover mij gehad die hun geliefde, tante, vader, zus of dochter hadden verloren. In een aantal zaken waren de omstandigheden waaronder iemand overleed zo ernstig dat een naaste ook geestelijk letsel opliep. In sommige gevallen kan dan aanspraak gemaakt worden op shockschade.

  lees verder
 • Blog August Van: gladheid 


  Sneeuw hebben we nog niet gezien, maar wie weet wat Koning Winter dit jaar nog voor ons in petto heeft. Het kan maar zo dat de wereld morgen verscholen gaat onder een maagdelijk witte deken. Een beetje fietser laat zich daardoor niet afschrikken. Jij vast ook niet. Maar we zijn het wel ontwend, dat fietsen in de sneeuw, dus het zal misschien wat moeite kosten overeind te blijven. En een dag later al helemaal, want dan is de sneeuw ingereden en het fietspad nog gladder. Wat als je valt en iets breekt? Kun je dan de gemeente aansprakelijk stellen?

  lees verder
 • Blog Irene Timmermans: onverzekerd motorvoertuig of een doorgereden bestuurder


  Doorgereden bestuurder na een verkeersongeval

  Selma* is op weg naar haar stageplek als zij op het zebrapad wordt aangereden door een auto. Althans, zij dénkt dat zij is aangereden door een auto, nu zij zich niets meer van het ongeval kan herinneren. Omstanders hebben Selma buiten bewustzijn en in een plas bloed aangetroffen op het zebrapad. De veroorzaker van het ongeval is in geen velden of wegen te bekennen. Als Selma in het ziekenhuis bijkomt, realiseert zij zich dat haar herstel nog maanden, zo niet jaren zal kunnen duren. De komende tijd zal zij niet in staat zijn om stage te lopen, noch om voor zichzelf en haar kinderen te zorgen. Selma is tegelijkertijd boos op degene die haar al dit leed heeft aangedaan en heeft daarnaast grote financiële zorgen gekregen. Zij is bang dat zij haar (materiële en immateriële) schade niet vergoed kan krijgen, nu zij niet meer kan achterhalen wie de aansprakelijke partij is voor het ongeval.

  lees verder
 • Blog Bojan P. Dekker: ongeval met Duck boat in Seattle

   

  Fiona en Georg* bezochten familie in het noordwesten van de Verenigde Staten. Op 24 september 2015 - de laatste dag van hun vakantie - maakten zij een tour door Seattle in een zogeheten Duck boat, een voormalig militair amfibievoertuig dat in veel steden werd ingezet als toeristische attractie. Op het moment dat de Duck boat op de Aurora Bridge reed, maakte deze een plotselinge beweging naar links, gevolgd door een abrupte draai naar rechts. Fiona werd door het geweld van haar zitplaats geworpen en een aantal maal heen-en-weer geslingerd op de harde vloer tussen de metalen banken van de Duck boat. Georg sloeg met zijn hoofd tegen de metalen achterzijde van de stoel van de bestuurder. Glas vloog in het rond, metalen delen van het voertuig bezweken onder de druk. Mensen schreeuwden en huilden.

  lees verder
 • Blog Aurélie van Dijk: re-integratie en de zin van arbeidsdeskundige begeleiding

   

  Een jarenlang dienstverband en nooit ziek geweest, maar dan een ongeval waardoor je arbeidsongeschikt raakt: dit gebeurde Henk die ruim 20 jaar in loondienst was als vrachtwagenchauffeur. Tijdens een uitje met zijn gezin overkwam hem een ernstig verkeersongeval, waarbij hij zodanig letsel opliep dat het werk als vrachtwagenchauffeur niet meer mogelijk bleek.

  lees verder
 • Blog Mildred Brun: smartengeldvergoeding en bijstandsuitkering


  Als Amsterdamse letselschadeadvocaat loop ik in de praktijk soms tegen zaken aan die ik mijn cliënten eigenlijk niet goed kan uitleggen. Een voorbeeld daarvan is hoe wordt omgegaan met een smartengeldvergoeding aan letselschadeslachtoffers die een bijstandsuitkering ontvangen.

  lees verder
 • Blog August Van: tentamenvraag over fietsongeval op weg naar het werk


  Vier dagen per week ben ik een Amsterdamse letselschade-advocaat, maar de vijfde dag werk ik op de universiteit. Dat klinkt als een rustdag, maar dat is het niet. Doceren, scripties begeleiden, soms wat onderzoek en misschien wel het leukste van alles: tentamenvragen maken. Het liefst met fietsers in de hoofdrol, want fietsen is nu eenmaal mijn hobby. Laatst mocht ik mij weer eens uitleven.

  lees verder